MER OM PASSEN

 
YOGA

NIVÅ 1 GRUNDKURS, HAPPYOGA FLOW 1, FASCIA YOGA, YOGA FÖR SKIDÅKARE/LÖPARE, YOGA FÖR ÄLDRE

Medveten rörelse för flexibilitet, balans, fysik och avslappning på samma gång. Andning och kroppskontroll ger energi och harmoni. När kroppen jobbar får knoppen vila. Fysisk yoga är meditation i rörelse som kombineras med stilla övningar. Passande, peppande, harmonisk musik under passen inomhus.

YOGA + STYRKA

NIVÅ 2 FORTSÄTTNINGSKURS, YOGA FUSION

Nu jobbar kroppen lite mer, medan knoppen får vila. Dynamisk och statisk styrka, du blir rörlig och uthålligt stark - med fokus på baksidan: ben, rumpa, rygg, överkropp och hållning.

YOGA + STYRKA + MOTION

HIIT YOGA SHRED, CALISTHENIC WORKOUT, YOGA & JOGGA

Nu jobbar kroppen ännu mer, medan knoppen får vila. Funktionell styrketräning med kroppen som motstånd, intervaller och jogging ger kondition för en hållbar och härlig kropp, knopp och hjärta.

 

 HAPPYOGA är min egen yogastil som är inspirerad av Global Yoga, Fascia Yoga, Core Strenght Vinyasa, Your Spine Your Yoga, Sensing Yoga. Liksom många andra sköna träningsformer som Qigong, Feldenkrais, Hållningsträning, Calisthenics, Art in Motion mm. Global Yoga är en utvecklande personlig yogaform anpassad till 2000-talets människa, där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Tekniker från både öst och väst blandas i precision och flöde.

ÖVRIGT Inne i studion finns yogamattor att låna, eller ta med din egen. Yoga barfota och ta gärna med dig en flaska vatten att dricka.

BOKA & BETALA I webbshoppen

HAPPYOGA FLOW 1

45 & 60 MIN
STARK & SKÖN - FÖR DIG SOM VILL HA LUGNT, MEN ÄNDÅ LITE FYSISKT PASS
STYRKA, RÖRLIGHET & LUGN FÖR HELA KROPPEN
FOKUS PÅ BAKSIDA/RYGG/BEN + AVSLAPPNING
Happpyoga Flow 1. Nivå 1 = intro/grundkurs.
Pass som gör dig glad i kropp och knopp. Happyo!
Medveten rörelse genom hela passet. När kroppen jobbar får knoppen vila. Fysisk yoga med rörlighet, stretch, styrka och meditation i rörelse "mind in motion".
Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs för att vara med i gruppen.
Passet börjar med en kort meditation/andningsövning. Vi yogar genom kroppen och du blir rörligare, starkare och mer avslappnad på samma gång. Passet avslutas med skön liggande avslappning, Savasana.

HAPPYOGA FLOW 2

75-90 MIN
STARKARE & SKÖNARE - HELKROPPSPASS - BRA FÖR DIG SOM TRÄNAR
STYRKA, RÖRLIGHET & LUGN FÖR HELA KROPPEN
FOKUS PÅ BAKSIDA/RYGG + BEN + ÖVERKROPP + AVSLAPPNING
Happyoga Flow. Nivå 2 = fortsättningskurs.
Ett pass som gör dig glad i kropp och knopp. Happyo!
Medveten rörelse genom hela passet. När kroppen jobbar får knoppen vila. Fysisk yoga med rörlighet, stretch, styrka och meditation i rörelse. "Mind in motion".
Passet innheåller många övningar, men de är inte svåra. För att hänga med i "flowet" som håller på i ca 75 minuter kan det vara bra om du har yogat lite tidigare eller är van att träna lite annat. Passet passar perfekt till dig som tränar och vill yoga genom de stora musklerna och lederna som ofta används vid tex löpning, cykling, skidåkning och till vardags. Hela kroppen blir starkare och skönare!
Passet börjar med andningsövning och intention. Vi yogar genom hela kroppen och du blir rörligare, starkare och mer avslappnad på samma gång. Passet avslutas med en lite längre liggande avslappning, Savasana.

YOGA FUSION

60 MIN
DYNAMISK & STATISK STYRKA, RÖRLIGHET, HÅLLNING
Ett pass som gör dig glad i kropp och knopp. Du blir både smidigare och starkare, Happyo!
Medveten rörelse genom hela passet. När kroppen jobbar får knoppen vila. Fysisk yoga med rörlighet, stretch, styrka och meditation i rörelse. "Mind in motion".
Men inte nog med det, i det här passet lägger vi till mer styrka och flexibilitet i kroppen. Varannan vecka med dynamiska övningar och varannan vecka med statiska övningar. Ett helkroppspass med fokus på starkare ben, rumpa, rygg och överkropp. Inspirerat av träningsformer som är bra för hållbar kropp och holistisk träning.
Passet börjar med andningsövning därefter värmer vi upp kroppen med ett skönt yogaflöde. Du blir varmare, mjukare, rörligare, starkare och mer avslappnad på samma gång.
Därefter börjar själva styrketräningen. Varannan vecka med dynamisk, organisk, rörlig styrka. Rörelse hela tiden i sköna, flexibla och stärkande övningar. Passet är inspirerat av Soma Move och Qigong.
Varannan vecka jobbar vi med statisk styrka i baksidans stora viktiga muskelgrupper. De som behövs för vår snygga, stolta hållning och en stark, frisk rygg. Den här delen är inspirerad av Foundation Training - hållningsträning. Nedvarvning med avkylande yogahälsning/stretch. Passet avslutas med liggande avslappning, Savasana.

Passet HAPPYO YOGA FUSION har en helt egen stil med inspiration från olika yogaformer, qigong, soma move och foundation training. En perfekt kombo för hela kroppen som vill bli både starkare och rörligare. Omväxlande träning med nya roliga inslag och dessutom kan passet gärna göras utomhus!

YOGA FLOW FÖR ÄLDRE

60 MIN
SNYGG HÅLLNING, BALANS & STARK RYGG
Ett pass som gör dig glad i kropp och knopp. Happyo!
Medveten rörelse genom hela passet. När kroppen jobbar får knoppen vila. Fysisk yoga med rörlighet, stretch, styrka och meditation i rörelse "mind in motion".

Ett flödande nybörjarpass för snygg hållning, stark rygg och balans.
Balans- hållnings- rörlighets- och styrkeövningar kombineras i flöde av rörelser, i en takt som är anpassad för dig som är lite äldre. Med olika varianter på övningarna så det finns oftast en modell som passar just dig och din kropp, även om du har några fysiska skavanker. Den här gruppen passar dig som är 65 + och uppåt. Prova yoga, som är så bra för äldre!

Passet börjar med andningsövning och intention. Vi yogar genom kroppen och du blir rörligare, starkare och mer avslappnad på samma gång. Passet avslutas med liggande avslappning, Savasana.

HIIT YOGA SHRED inspired
STYRKA, KONDITION, STRETCH & AVSLAPPNING
Ett pass som gör dig glad i kropp och knopp. Du blir starkare i muskler och hjärta. Happyo!

Medveten rörelse genom hela passet. När kroppen jobbar får knoppen vila. Fysisk yoga med rörlighet, stretch, styrka och meditation i rörelse. "Mind in motion".


Men varför behöver man trötta ut sig med HIIT? (Hög intensiv Intervall träning) Jo, för att vi behöver stärka hjärtat få upp pulsen. Det handlar även om hög förbränning i flera timmar efter att passet är avslutat och därför är intervallträning den effektivaste formen för fettförbränning och viktminskning. Forskning visar att så lite som 1 minut aktiva HIIT-intervaller 3 gånger i veckan i 6 veckor ger förbättrade blodsockervärden och kondition. Dessutom går träningen snabbt. Du kan göra en HIIT session på 20 min och få samma (eller större) hälsoeffekter än på ett träningspass på en timme!
HIIT träning leder också att du får mer syre och mer blodcirkulation i kroppen för att ge energi och ta bort avfallsprodukter. HIIT handlar om att komma över 80% av din maxpuls under korta intervaller. Ja, det är jobbigt och svettigt men kort och kul!


Intervallträning och yoga, passar det ihop?
HIIT passar bra att kombinera med ett yogaflöde för det behövs inga redskap och går att göra var som helst.
Warm up och cool down med yogaövningar gör att stresspåslaget från intervallerna dämpas.
Finns det inga nackdelar med HIIT? Det är viktigt att du först lär dig rörelsen innan du ökar tempot. Annars finns det risk för skador. HIIT-yoga är ofta utformade i skonsammare varianter av vanligare HIIT-övningar och är även lite roligare. Lyssna på det här: "Down Dog Kicks of Fire" det måste testas. Bränner fint där bak!
När du gör Yoga Shred utgår du från dig och din kapacitet. Vi är alla olika och har olika utgångsläge. För en person kan en promenad i uppförsbacke i intervaller varierat med vila vara HIIT, för en annan Yoga Burpees!


Det här är ett Yoga Shred Inspirerat pass som är baserat på Core Strenght Vinyasa YOGA + HIIT i kombination.
Det blir ca 25 minuter jobbiga men roliga HIIT - övningar, övrig tid är yoga warm up & cool down, nu kör vi!!!!


CALISTHENIC WORKOUT

30-60 MIN
STARK MED KROPPSVIKT & MJUK MED YOGA
Cirkel-fys och HIIT-pass som gör dig glad i kropp och knopp. Du blir starkare och stabilare, Happyo!

Medveten rörelse genom hela passet. När kroppen jobbar får knoppen vila. Fysisk yoga med rörlighet, stretch, styrka och meditation i rörelse. "Mind in motion".
Men inte nog med det, i det här passet lägger vi till ännu mer styrka! Med kropp och gravitation som motstånd så jobbar vi med kroppen som redskap för att bli starkare i hela kroppen. Det kallas Calisthenics och är en skoj form av styrketräning som är funktionell i vardagen. Du blir starkare på riktigt och kan bära/lyfta både dig själv och annat bättre med en starkare kropp. Styrketräning är dessutom perfekt medicin för oss tjejer/kvinnor/damer i medelåldern. Styrketräning är förstås bra för alla, men för kvinnliga hormoner är det extra bra.


Passet börjar med andningsövning därefter värmer vi upp kroppen med ett skönt yogaflöde. Du blir varmare, mjukare, rörligare, starkare och mer avslappnad på samma gång. Därefter börjar själva styrketräningen. Varje vecka blir det ett nybörjarpass i Calisthenics anda med styrketräning där din egen kropp är redskapet. 3 veckor i rad är det cirkelpass och den fjärde veckan ett HIIT-pass. Med HIIT blir det ännu mer fint flås i kombination med muskelstyrka.
Roliga och enkla pass för dig som inte tränat mycket styrka förut. Kanske vill lära dig stå på händer, göra dips, riktiga push-ups och mer avancerade squats i framtiden? (Dessa är basövningar i Calisthenics och inte för avancerade för oss vanliga människor.) Träningen är både rolig och funktionellt användbar i vardagen. Dessutom bra för knoppen.
Efter den fysiskt jobbigare delen blir det nedvarvning med skön yogastretch. Passet avslutas med en liggande avslappning, Savasana.

Passet CALISTHENIC WORKOUT CIRCUIT är en mix med fokus på styrketräning, lite kondition i harmoni med mjuk yoga som får tona in och ut oss. En perfekt och rolig kombo för hela härliga kroppen som gärna vill vara både yin och yang. Stilla och aktiv, harmonisk och tuff på samma gång. Vi kommer i balans. Sassy Strong - nu kör vi!!!


FASCIA YOGA / MYOFASCIA EGEN MASSAGE

60-75 MIN
EGEN MASSAGE MED BOLLAR / RULLAR
AVSLAPPNING FÖR HELA KROPPEN
SKÖNA MUSKLER & LEDER

Happyoga pass med många inslag av fasciayoga, som är speciellt utformade övningar där hela kroppens sammanhållande bindväv/fascian får töjas, studsa, dutta, rullas och masseras. Bollar, foamrollers och andra redskap används i det här passet. Du lär dig egen självmassage som är så skön och bra att ha när musklerna känns stela, muskelknutor/trigger punkter finns som kan masseras bort. Fantastiskt skönt och avslappnande pass! Mer info kommer ...

YOGA FÖR SKIDÅKARE & LÖPARE
60 MIN

RÖRLIGHET I MUSKLER/LEDER FÖR SKIDÅKARE & LÖPARE

Ett HAPPYOGA pass för stela idrottare, skidåkare & löpare. När vintern rasat ut så är det säkert många skidåkare, liksom mig själv som blivit både starkare och stelare i kroppen efter säsongens alla timmar på snö. Men rörligheten blir lidande av det, om vi inte stretchat tillräckligt bra under vintern. Så nu är det dags att få tillbaka flexibiliteten, bibehålla styrkan men få känna oss smidigare och kanske även få bort en del skador eller överbelastningar från skidåkning, brädor eller kanske vinterlöpning. Mer info kommer ....


YOGA & JOGGA

60-75 MIN
KONDITION, RÖRLIGHET & RELAX

Jogging och yoga är ulitmata träningskombon! Värm upp och ner med yoga, stretcha löparmusklerna efter joggen. Kondition för hjärtat och medvetna rörelser för kropp och knopp. Traillöpning i skogen med härlig naturupplevelse och så skönt!

MIN yogaform - hoppas den passar Dig - välkommen!

Yogan är här för att stanna som träningsform med avstressande teknik många hälsofördelar. Är du nyfiken på yoga men osäker på om du ska börja? Kom gärna och prova på! Min yogaform är en mix av Hathayoga och Vinyasayoga, med avslappnande Yinyoga i slutet av passen.

Vilken yogaform passar dig? Varför du vill yoga? Var ska du yoga? Frågor du ska ställa dig så att du kan välja rätt yogaform och yogastudio.

Vill du bli rejält tränad? Då passar mina yogaklasser där vi flödar mellan rörelserna i takt med andetaget. Du blir starkare, mer dynamisk och flexibel. Passen består delvis av övningar som går i flow. Det kallas vinyasayoga, passen kallas vinyasa eller flow.

Vill du bli mer rörlig? Hathayoga (och egentligen all yoga) ökar flexibilitet i kroppen. Det ingår en stor del rörlighetsträning/Hatha i min HAPPYOGA. Hatha är ofta lite lugnare och man stannar flera andetag i varje rörelse. Yinyoga är den form som är mest känd för rörlighet och träning i tålamod och närvaro, där övningarna hålls i flera minuter.

Vill du stressa av? Egentligen funkar all yoga en för att stressa ner, men kanske är det skönt att göra hathayoga om stressnivån är hög. Vi avslutar dessutom med Savasana under flera minuter, den delen av passet är den viktigaste på hela klassen. Det är då som kroppen kan tillgodogöra sig det som yogarörelserna har skapat i kroppen. Savasana kan också sänka stressnivå och blodtryck, lösa upp spänningar och lindra huvudvärk.

Var ska du yoga? Det allra finaste är förstås att komma till yogastudion. Yogalärare är olika och det är mycket värt att yoga för en som du känner dig trygg och bekväm med. Kanske det är med mig? Kom och prova!
Du kan också börja med att yoga hemma framför datorn. HAPPYOGA finns även online, via Facebook eller Zoom.

Passar yogaformen dig? Mina yogaklasser består av Hathayoga och flödande Vinyasayoga och är en skön mix av båda yogaformerna. Min yogaträning har dessutom inspirerats av många andra tränings-/yogaformer till en personlig stil. Missa inte härligheten, Savasana, med flera minuters Yinyoga som kommer sist i klasserna.

Hoppas HAPPYOGA passar dig, välkommen du också!