Välkommen till arcturhus.se med en ny koncept- bygg- och designidé som är hållbar, innovativ, inkluderande och exklusiv i sitt slag.

Arcturhus skapar en ny form av boende med naturnära upplevelser inom turism- och upplevelsebranschen. Flyttbart, mobilt och användbart året om. Ett stilrent koncept på vatten, is och snö för alla säsonger i fjäll, skog och sjö. En ny nisch inom naturturism där gränsen mellan inne och ute suddas ut och som är hållbar på många sätt.

Be in, see out- det är utsikten och klar jämtländsk kvällshimmel som 2022 gett inspiration till lysande nya stjärnan Arcturhus.

Projektet ”Sjö & Snö Floating Concept” startade våren 2022 och resultatet är helt nya "Arcturhus".
Stjärnklart boende på unika platser som bidrar till aktiv och miljömedveten livsstil. Design kombineras med funktion och finess på en liten yta. Det är inte bara stugor, inte tält, glamping eller camping. Inte vanlig husbåt, båt eller hotell - det är "Båtell".

Nu finns tre ritade modeller "Båtell". Skisserna är copyright skyddade och är underlag för prototyptillverkning. För mer information om byggprojektet så hör av dig till: marie@sjosno.se

Namnet Arcturhus har inspirerats från norra himlavalvets ljusstarkaste stjärna, Jämtlands landskapsstjärna, Arcturus. Den är alfastjärnan i stjärnbilden Boötes, eller Björnvaktaren/Herden på svenska.
Modellerna som finns skissade är Alfa Bõte, Delta Bõte och Sigma Bõte. På spanska kallas en liten farkost på vatten för "bõte". Passande, för Arcturhus skapelser klassas som en båt, fast det är ett hus, eller kanske till och med ett lyxigt flytande hotellrum! En natt under stjärnhimlen ger upplevelser ombord som du gärna vill vara med om och dela med en bästa vän.

"Great Lakes Cabin" - ett privat rum med sjötomt på böljan den blå för 1-3 personer. På sjön sover man gott som en björn om vintern! .... Men går det att  sova om man ska vakta Stora Björn, Karlavagnen alltså? ...... Dagarna blir fyllda av friluftsaktiviteter, vila, god mat eller vad som önskas. Mitt i elementen befinner du dig, både inne och ute. Upplev väder, vind, vatten, snö, solens upp- och nedgång, fullmåne, stjärnhimmel, norrsken, djurliv och makalösa utsikter från första parkett, ja, t.o.m från den sköna varma sängen. Naturupplevelserna kommer att bli magi ombord!

 

Sjö & Snö Floating Concept / Arcturhus är ett förstudieprojekt som delfinansierats av
"Småstöd – Leader Sjö, Skog & Fjäll"
Läs mer om projektet här:

https://www.sjoskogfjall.se/beviljade-projekt/sjo-sno-floating-concept/

 

arcturhus.se